POOT

POOT: Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministratie

Soms kan de administratieve rompslomp je boven het hoofd groeien. Bij Wijkracht Borne is een deskundig vrijwilligersteam POOT voor de Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministraties er voor jou wanneer je hierin wel wat steun kunt gebruiken. Ook in deze crisistijd bieden wij, van afstand, ondersteuning. Heeft u een financiële vraag of hulp nodig bij brieven/formulieren? Neem dan contact met ons op

De ondersteuning kan variëren van een goed advies tot het ordenen en op orde houden van je (financiële) administratie en hulp bij het invullen van aanvragen van voorzieningen en (financiële) regelingen. POOT ondersteunt ook bij het maken van een budgetplan en budgetbeheer en bij het oplossen van betalingsachterstanden en beginnende schulden. Als dat nodig is, kunnen we ondersteunen bij aanmelding voor schuldhulpverlening en tijdens het schuldhulpverleningstraject.

Hulp bij schulden
Als incassobureaus en deurwaarders zich melden, kan je situatie uitzichtloos lijken. Door op tijd de steun van POOT in te schakelen, kan vaak een duurder en intensiever traject in de schuldhulpverlening voorkomen worden. Blijkt je schuldenproblematiek toch te groot, dan kan de vrijwilliger dit met je bespreken en ervoor zorgen dat je verder ondersteund wordt (‘opschalen’). Een bewindvoerder en/of de Stadsbank kan je dan ook praktische hulp en mogelijkheden bieden.


Hoe werkt het?
De vrijwilliger die jou begeleidt, wordt ondersteund door de coördinatoren van POOT. De coördinator verzorgt de kennismaking, intake en de koppeling van jou aan de vrijwilliger. Deze vrijwilliger komt bij je thuis. De ondersteuning die POOT biedt, is altijd gratis en kan voor een korte of voor langere tijd zijn.

Contact
Wil je graag een beroep doen op ondersteuning via POOT? Stuur dan een mailtje naar pootborne@wijkracht.nl. Wil je liever iemand telefonisch spreken, dan kun je terecht bij de coördinatoren Mari Mateman, telefoon 06 34 35 18 53 of Zina Geurtjens 06-34 36 06 26.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...