Bedrijfsmaatschappelijk werk

Overbelasting, reorganisatie, pesterijen, problemen thuis; wanneer een medewerker langdurig minder goed in zijn/haar vel zit, is dit voor de medewerker én de organisatie niet prettig. De bedrijfsmaatschappelijk werker biedt dan ondersteuning en werkt samen met de medewerker en organisatie aan een oplossing.

Inzet die loont
De bedrijfsmaatschappelijk werker is een professional die gespecialiseerd is in verschillende problematieken die ervoor kunnen zorgen dat de medewerker uit balans is geraakt of dreigt te raken. Met bedrijfsmaatschappelijk werk krijgt de medewerker hulp, advies, inzicht in de problemen en leert hij/zij vaardigheden om de situatie te hanteren of te veranderen.

Ondersteuning voor de medewerker
Het bedrijfsmaatschappelijk werk biedt ondersteuning bij:

• voorkomen van verzuim;
• omgaan met stress;
• grensoverschrijdend gedrag, zoals discriminatie, pesten en/of (seksuele) intimidatie;
• vinden van balans tussen werk en privé;
• verwerking van traumatische ervaringen;
• functionerings- en motivatieproblemen;
• persoonlijke problemen, bijvoorbeeld financiële-, verslavings- of relatieproblematiek.

 

Uiteraard werkt een bedrijfsmaatschappelijk werker met discretie en respect voor vertrouwelijkheid en privacy. De bedrijfsmaatschappelijk werker heeft geheimhoudingsplicht.

Bedrijfsmaatschappelijk werk in uw organisatie
Bedrijfsmaatschappelijk werk van Wijkracht levert maatwerk toegesneden op jullie specifieke situatie en wensen. Dit doet Wijkracht met een flexibele inzet, alleen wanneer nodig en tegen een vast uurtarief. Wij bespreken de mogelijkheden graag.

Meer informatie
Meer informatie over het bedrijfsmaatschappelijk werk van Wijkracht? Neem contact met ons op via (088) 945 57 22 of bmw@wijkracht.nl

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...