Voor en door wie

Wijkracht is er voor alle inwoners van Borne met vragen, zorgen en ideeën. Onze professionals en vrijwilligers bieden ondersteuning waar nodig en mogelijk. Kunnen wij je niet zelf helpen, dan weten wij wie dat wel kan. Wijkracht vindt, verbindt en versterkt de samenleving, samen met de inwoners van Borne.

Onze professionals
Onze professionals zijn (hbo) opgeleide sociaal werkers. Dankzij de kennis en (levens)ervaring van onze professionals weten zij goede vragen te stellen en adviezen en informatie te geven. Als onderdeel van een netwerkorganisatie weten onze sociaal werkers snel de weg naar de juiste ondersteuning te vinden. Dit kan bij Wijkracht zelf zijn of bij een andere organisatie. Dat maakt voor ons niet uit. Waar het bij Wijkracht om gaat is dat jij verder kunt.

Onze vrijwilligers
Naast de 120 professionals zijn er ongeveer 1.000 vrijwilligers die zich inzetten voor Wijkracht of een van de onderdelen van Wijkracht. Deze vrijwilligers ondersteunen inwoners bijvoorbeeld bij taalvragen, administratietaken, groepsactiviteiten en rouwverwerking. Deze vrijwilligers voorzien wij van informatie, trainingen en andere benodigdheden zodat zij de ondersteuning goed kunnen uitvoeren.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...