Onafhankelijke cliëntondersteuning

Informatie, advies en ondersteuning die jou op weg helpt
De onafhankelijk cliëntondersteuner denkt met je mee over een passende oplossing voor jouw vraag of probleem. De onafhankelijk cliëntondersteuner is goed op de hoogte van alle voorliggende mogelijkheden en over de voorzieningen, ondersteuning en zorg vanuit de Wmo en Jeugdhulp vanuit de gemeente.

Wat is cliëntondersteuning?
De cliëntondersteuner helpt je met het goed onder woorden brengen van vragen op gebied van zorg (Wmo, Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige zorg), jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. De cliëntondersteuner geeft informatie en advies en bereidt samen met jou het (herindicatie)gesprek met de gemeente of zorgaanbieders voor. Waar nodig biedt de cliëntondersteuner hierin ook ondersteuning.

Daarnaast helpt hij of zij bij het gesprek of met het maken van een persoonlijk plan. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk voor alle inwoners. Wij staan naast je, handelen in jouw belang en gaan vertrouwelijk om met jouw informatie. Deze hulp wordt onafhankelijk door een professional van Wijkracht uitgevoerd. Deskundige vrijwilligers ondersteunen de professionals waar mogelijk.
Informatie, advies en praktische hulp
We werken samen aan een oplossing die bij je past. Een aantal voorbeelden:

 • Je hebt zorgen of een probleem en zoekt meer informatie, advies of ondersteuning
 • Je kunt wel wat hulp gebruiken bij het voorbereiden van een (keukentafel)gesprek met de gemeente, een instelling, instantie of zorgaanbieder. De cliëntondersteuner kan ook met je meegaan naar het gesprek
 • Je wilt ondersteuning bij het invullen van de aanvraag voor hulp voor de:
  • Jeugdwet, participatiewet
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)
  • Wet Langdurige Zorg (WLZ) en/of
  • Zorgverzekeringswet (ZVW).
 • Je hebt vragen op het gebied van werken, wonen, financiën of kunt hier mogelijk wel wat hulp bij gebruiken
 • Je wilt ondersteuning bij bezwaarprocedures

Contact
De onafhankelijke cliëntondersteuner is te bereiken met ons contactformulier, telefonisch of per mail.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...