Praktische hulp

Kleine klussen in en om het huis, meerijden naar de afspraak in het ziekenhuis, hulp bij uw administratie of het invullen van formulieren op de computer; Wijkracht Ouderen Borne kan u dankzij de inzet van vele deskundige vrijwilligers helpen bij dit soort vragen. We bieden:

  • de hulpdienst (voor klussen in en om het huis)
  • SOEK (preventieve huisbezoeken)
  • POOT (Praktische Ondersteuning Thuisadministratie)
  • Vervoersdienst

Hulpdienst

Met de praktische hulpdienst ondersteunen we mensen in Borne bij verschillende vragen. Het zijn vragen waar u zelf geen oplossing voor hebt. In uw eigen netwerk zijn er ook geen mensen waar u een beroep op kunt doen. In die situatie kunt u Wijkracht Ouderen Borne vragen om te helpen. 

Vragen richten zich op praktische zaken als:

  • begeleiden en vervoer van/naar het ziekenhuis
  • incidentele klussen in of rondom het huis 
  • incidentele hulp voor de computer

Wilt u gebruikmaken van de hulpdienst? Neem dan contact met ons op. Wij vragen u naar uw wensen en kijken vervolgens of wij u hierbij kunnen helpen en of er een vrijwilliger beschikbaar is om u te helpen. 

SOEK (Senioren Op Eigen Kracht)

Met SOEK gaan wij met oudere inwoners in gesprek om te horen wat zij nodig hebben om zo goed mogelijk te (blijven) doen wat ze graag willen. Naast horen hoe het met u gaat en waar u behoefte aan heeft, delen wij graag tips en ideeën met u. Bijvoorbeeld over de vervoersmogelijkheden die er zijn en over de verschillende activiteiten die u kunt ondernemen samen met anderen. 

Om alle onderwerpen aan bod te laten komen, gebruiken wij een vragenlijst. Het gesprek is vrijwillig en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Inwoners ouder dan 75 jaar krijgen een telefoontje van een van onze vrijwilligers met een uitnodiging voor een gesprek. Wilt u niet gebeld worden? Laat het dan even weten door te bellen naar 088 945 57 22 of stuur een e-mail naar borne@wijkracht.nl.   

SOEK is een samenwerking van gemeente Borne en Wijkracht.

POOT (Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministratie)

Soms kan de administratieve rompslomp u boven het hoofd groeien. Bij Wijkracht Borne is een deskundig vrijwilligersteam POOT voor de Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministraties er voor u wanneer u hierin wel wat steun kunt gebruiken. Heeft u een financiële vraag of hulp nodig bij brieven/formulieren? Wij staan voor u klaar. 

Lees hier alles over de Praktische Ondersteuning Ordening Thuisadministratie.

Contact
Wilt u graag een beroep doen op ondersteuning via POOT? Stuur dan een mail naar pootborne@wijkracht.nl. Liever iemand telefonisch spreken? Belt u dan met een van de coördinatoren: Mari Mateman, telefoon 06 34 35 18 53 of Zina Geurtjens 06-34 36 06 26.

Vervoersdienst

Voor vervoersvragen doen veel mensen een beroep op familie, buren of vrienden. Niet iedereen heeft iemand in de buurt die mee kan rijden. Bent u om vervoer met begeleiding verlegen, dan kunt u een beroep doen op vrijwilligers vanuit Wijkracht. De vrijwilligers rijden in hun eigen auto. U betaalt alleen een vaste onkostenvergoeding en de eventuele parkeerkosten.

Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Wijkracht bij jou in de buurt

Wij bieden ondersteuning in vijf Twentse gemeenten. Op de kaart hiernaast zie je waar Wijkracht aanwezig zich. Klik op de gemeente van jouw keuze en je ziet welke ondersteuning wij bieden. 

Contact

Je bent van harte welkom bij Wijkracht in Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal. Voor meer informatie over Wijkracht en het maken van afspraken bel je met Wijkracht op nummer 088 – 945 57 22 (lokaal tarief), stuur je een e-mail naar info@wijkracht.nl of maak je gebruik van het contactformulier of de chatknop hier op de website.

Mijn vraag of opmerking...